Werkzaamheden

Leggen van pannen

Het leggen van pannen wordt uitgevoerd volgens de norm van de fabrikant. Nederland is verdeeld in drie windgroepen. Per gebied wordt bepaald op welke wijze de pannen verankerd dienen te worden. We hebben te maken met de basisverankering: minimaal één meter langs de gevel en nok en het bijvoorbeeld dambordsgewijs leggen van pannen. De overlapping is afhankelijk van welk soort pannen gebruik gemaakt wordt en natuurlijk is ook het type dak van belang met daarnaast de weersomstandigheden.

Dakrenovatie

Dakrenovatie kan bestaan uit asbest saneren, aanbrengen van isolatieplaten, panlatten en nieuwe pannen. Daarnaast kan eventueel het dakbeschot vervangen worden alsook de boeien. Isolatie van het dak en andere timmerwerkzaamheden behoren uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Vervangen van pannendaken

Diverse types keramische (gebakken) pannen zijn geschikt voor het vervangen van betonpannen (sneldekpannen). Bij dit type pannen hoeven panlatten niet vervangen te worden zodat het betonnen dak snel en vakkundig vervangen kan worden door een blijvend c.q. kleurvast dak. Door het op deze wijze vernieuwen van een grauw betonnen dak, ziet uw woning er weer kleurrijk uit.

Aanbrengen van dakramen

Wij bieden de mogelijkheid voor het aanbrengen van allerlei types Velux en Fakro dakramen in diverse soorten en maten naar keuze voor extra daglicht alsook voor ventilatie. Maar u kunt tevens kiezen voor het vervangen van uw oude dakramen.

Afwerken van lood

Wij kloppen lood en snijden dit op maat voor de perfecte afwerking van uw dak. Ook kan het oude lood vervangen worden rondom schoorsteen of dakkapel.

Dakreparaties

Wij voeren diverse dakreparaties uit . De belangrijkste oorzaken om het dak te laten repareren zijn lekkage en storm- of brandschade. Daken zijn heel verschillend dus let altijd op de staat van uw dak en de levensduur hiervan om erger te voorkomen.